0049 1712695767 info@dykstra-academy.nl

Opleidingen

Bij de Ingrid Dykstra Academy word je opgeleid tot volwaardig en kundig familieopsteller. Wij bieden de volgende opleidingen aan:

Basisopleiding familieopstellingen

Je leert de basis over systemisch werken en familieopstellingen met als doel het zelfstandig en verantwoord kunnen begeleiden van opstellingen. Een familieopstelling bestaat uit verschillende fasen en de opleiding is zo opgebouwd, dat je deze fasen stap voor stap zelf gaat leren en ervaren. Aan het einde van deze opleiding heb je een solide basis om zelfstandig een opstelling te kunnen begeleiden in een groep of individueel.

Verdiepingsopleiding familieopstellingen

Nadat iemand het systemisch werken en de kracht daarvan heeft leren kennen  bijvoorbeeld door een basisopleiding, ontstaat bij veel mensen een nieuwsgierigheid naar ‘welke vormen van opstellingen er nog meer zijn’ en waar en op wat voor een manieren je het nog meer kan inzetten. De wens naar meer verdieping en meer variatie om jouw persoonlijke werkwijze meer te ontdekken en niet ‘standaard’ te werken, loopt meestal parallel.

Familieopstellingen met Kinderen & Jongeren

Kinderen en Jongeren kunnen als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen hele specifieke problemen hebben. Een kind kan gefrustreerd zijn, buitensporig emotioneel reageren of weinig energie hebben zonder aanwijsbare oorzaak. Het kind is uit balans en ‘standaard’ oplossingen van ouders, verzorgers of derden helpen niet meer.

 

Opbouw Opleidingen

Iedere opleiding bestaat uit vier blokken van twee opeenvolgende dagen. Theorie wordt afgewisseld met veel praktijkoefeningen waarin je zelf ook als begeleider in kleine groepjes aan de slag gaat. Ook zal Ingrid demonstraties geven van opstellingen met deelnemers aan de opleiding en/of gastcliënten en -gezinnen. Je krijgt dus uitgebreid de gelegenheid om Ingrid aan het werk te zien en een uniek kijkje in haar aanpak en werkwijze. 

Alle opleidingsdagen zijn inspirerend, de theoretische verdieping en praktische toepassing zijn perfect in balans. 

In iedere opleiding wordt gezorgd voor een veilige omgeving waarin je binnen een deskundige setting kunt leren, ontdekken en experimenteren.

.

Persoonlijk proces

Tijdens alle opleidingen die wij verzorgen is er de mogelijkheid om zelf een vraag of thema in te brengen voor een familieopstelling in de groep. Dat kan zijn voor een demonstratie door Ingrid of in het oefenen met elkaar. Dit betekent dat je naast het ontwikkelen van technieken en vaardigheden voor het begeleiden van een familieopstelling ook veel zult ontdekken over je eigen patronen, die van je familie en van anderen in je omgeving. Echt een mooie stap in je persoonlijke ontwikkeling.

Praktisch

De opleidingen worden verzorgd op diverse locaties in Midden-Nederland.

.

Contact

Postadres:
Graf von Stauffenberg Strasse 2
48432 Rheine, Deutschland

0049 1712695767

info@dykstra-academy.nl