0049 1712695767 info@dykstra-academy.nl

Ingrid Dykstra

Systemisch Gezinstherapeut, Bewegingstherapeut, Auteur

Over Mij

Ik ben geboren in februari 1958 en opgegroeid in Münsterland, vlakbij de Nederlandse grens. Ik ben de oudste en heb een zes jaar jongere broer. Mijn vader heeft 74 jaar geleefd, mijn moeder werd 86 jaar.

Na wat omwegen en beproevingen, zoals dat gaat in het leven, heb ik mijn passie gevonden in het helpen om te genezen. En daarbij heeft het zoeken naar balans me altijd al beziggehouden.

Hoe raak je uit balans, lichamelijk of geestelijk, en wat helpt om weer in balans te komen? De belangrijkste lessen daarover kreeg ik van kinderen en jongeren die uit balans raakten. Niks raakt me dieper dan kinderen die in hun gedragsproblemen, ziekten of psychische nood naar een familiethema of disbalans verwijzen, die op een dieper niveau bereid zijn om deze last te dragen.

Of de vele volwassenen die dat onbewust nog steeds als kind voor hun ouders doen. Het systemisch werk brengt iedereen die bij de familie hoort in beeld.

Ik ben diep dankbaar dat ik met dit werk kan meehelpen om onbewuste verstrikkingen zichtbaar te maken en de blik op de toekomst te richten. Volwassenen kunnen dan makkelijker naar de toekomst kijken en kinderen zijn onze toekomst.

In mijn praktijk voor systemisch werk in Hamburg bied ik individuele sessies, hulp aan paren, gezinnen, kinderen en jongeren. Ook geef ik supervisie aan collega’s, aan mensen die met mensen werken.

Ik werk nu al twintig jaar systemisch met mensen die met de meest uiteenlopende aanleidingen, zorgen en vragen bij me komen. Ook heb ik jarenlang met Kinder- en Jeugdzorg Hamburg samengewerkt en met de familierechtbank, wat mij een diepe inkijk heeft gegeven in menselijke noden.

Mijn opa was een Nederlander en daarom heb ik van kinds af aan al een bijzondere band met Nederland. Ik ben er dan ook heel blij mee dat ik ook in Nederland dit werk kan doen, in het Nederlands.

Zo werk ik regelmatig in een praktijk voor hulp aan kinderen en jongeren in een gezondheidscentrum in Driebergen, (Kinderpraktijk Margriet) en in kinder- en jongerencoachingspraktijk in Hilversum (Jong en Krachtig)

Contact

Postadres:
Graf von Stauffenberg Strasse 2
48432 Rheine, Deutschland

0049 1712695767

info@dykstra-academy.nl