0049 1712695767 info@dykstra-academy.nl

Workshops & Trainingen

Bij de Ingrid Dykstra Academy verzorgen wij ook een aantal workshops. Hieronder een overzicht van de actuele workshops waaraan Ingrid Dykstra meewerkt.

Driebergen, (8 juni 2024) - Werken met gezinnen (1-daagse workshop)

Er wordt vanuit de gezinsopstelling gewerkt met het hele gezin, in een besloten setting, onder begeleiding van Ingrid en de inzet van representanten. Kinderen en jongeren hebben tijdens de opstelling steeds de keus of ze willen meedoen of liever kijken, of ook intussen in dezelfde ruimte iets anders doen. Ook als kinderen niet actief meedoen aan de opstelling, ervaren ze door hun aanwezigheid direct de uitwerking ervan, lichamelijk en geestelijk in de diepere lagen. Zo komt er ruimte voor genezing en verlichting.

Het belangrijkste effect voor de kinderen is een directe gewaarwording dat veel van wat hen belast niet bij hen thuishoort, maar bij de volwassenen. En dat de ouders in staat zijn om die lasten zelf te dragen in plaats van op de kinderen over te dragen. De ordening van ‘groot’ en ‘klein’ kan weer worden hersteld als duidelijk wordt, welke dynamiek het kind volgt binnen het gezin.

Waar?
Landgoed de Horst in Driebergen. Na aanmelding ontvang je een routebeschrijving.

Voor wie?
Voor gezinnen die de behoefte hebben om de onderlinge balans met elkaar te herstellen zodat er weer ruimte komt voor rust en er weer balans is tussen geven en nemen, ouder zijn en kind (mogen) zijn. Kosten: € 200,00.

Voor mensen die vanuit opleiding of beroep interesse hebben in hoe systemisch werken met gezinnen in z’n werk gaat en die als representant willen fungeren. Kosten: € 150,00 p.p. inclusief vega lunch. Er zullen 3 gezinnen begeleid worden. Er is plek voor 10 representanten. Tussen de opstellingen is ruimte voor het delen van inzichten & vragen aan Ingrid.

Wanneer?
Zondag 8 juni 2024

Informatie/aanmelding bij Ilona of Frederique info@ilonawalraven.nl of info@frederiq.nl.

Enschede (datum volgt nog) - Gezinsopstellingen met Ingrid Dykstra

Ingrid Dykstra werkt met gezinnen waar een probleem speelt. Het hele gezin is welkom, ook de allerkleinsten. Op deze dag werkt ze met familieopstellingen waarbij het hele gezin mee kan doen. Ze zegt altijd: ouders en verzorgers moeten, kinderen mogen!

Alle gezinsleden mogen zelf het gezin neerzetten zoals zij dat zien/ervaren en kiezen voor zichzelf een representant. De kinderen mogen daarna gaan spelen. Ingrid laat zien en voelen hoe belangrijk het is dat alle gezinsleden een eigen plek kunnen innemen en dat de ouders en verzorgers verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen verhaal. Het resultaat is dat het systeem in beweging komt richting een oplossing.

Ingrid werkt ter plekke met gezinnen die zich daarvoor hebben opgegeven. Deze gezinnen zijn aanwezig voor de duur van de opstelling.
Degenen die zich opgeven voor de hele dag zijn aanwezig als representant. Deze dag is bedoeld om ouders de gelegenheid te geven een opstelling in een groep te laten begeleiden door Ingrid. Voor de representanten is het een gelegenheid om Ingrid te zien werken. Er is tijd voor enige uitleg; het is geen trainingsdag.

Praktische gegevens

Datum: Datum volgt nog. 09.30 uur tot 17.00 uur
Aantal gezinnen: maximaal 4
Aantal representanten: maximaal 8
Kosten gezinnen: € 220,- (neem contact met me op over de mogelijkheden van vergoeding door de ziektekostenverzekering)
Kosten representanten: € 120,-
Aanmelden: aanmelden voor deze 1-daagse
Locatie: Ontmoeting op de grens, Voortsweg 204 C1, 7523 CK Enschede

Contact

Postadres:
Graf von Stauffenberg Strasse 2
48432 Rheine, Deutschland

0049 1712695767

info@dykstra-academy.nl