0049 1712695767 info@dykstra-academy.nl

Workshops

Bij de Ingrid Dykstra Academy verzorgen wij ook een aantal workshops. Hieronder een overzicht van de actuele workshops waar aan Ingrid Dykstra meewerkt.

Driebergen, 19 maart - Werken met gezinnen (1-daagse workshop)

Er wordt vanuit de gezinsopstelling gewerkt met het hele gezin, in een besloten setting. Kinderen en jongeren hebben tijdens de opstelling steeds de keus of ze willen meedoen of liever kijken, of ook intussen in dezelfde ruimte iets anders doen. Ook als kinderen niet actief meedoen aan de opstelling, ervaren ze door hun aanwezigheid direct de uitwerking ervan, lichamelijk en geestelijk in de diepere lagen. Zo komt er ruimte voor genezing en verlichting.

Het belangrijkste effect voor de kinderen is een directe gewaarwording dat veel van wat hen belast niet bij hen thuishoort, maar bij de volwassenen. En dat de ouders in staat zijn om die lasten zelf te dragen ipv op de kinderen over te dragen. De ordening van ‘groot’ en ‘klein’ kan weer worden hersteld als duidelijk wordt, welke dynamiek het kind volgt binnen het gezin.

Waar?
Op Vossesteijn, gebouw 7 op het landgoed van De Baak in Driebergen. Exacte adres: De Horstlaan 7 Driebergen

Voor wie?
Voor gezinnen die de behoefte hebben om de onderlinge balans met elkaar te herstellen zodat er weer ruimte komt voor rust en er weer balans is tussen geven en nemen, ouder zijn en kind (mogen) zijn. Kosten: € 225,00.

Voor mensen die vanuit opleiding of beroep interesse hebben in hoe systemisch werken met gezinnen in z’n werk gaat en die als representant willen fungeren. Kosten: € 100,00

Wanneer?
Vrijdag 19 maart. Naar verwachting zal er opnieuw een dag worden ingepland in juni en in september.
Informatie/aanmelding: info@frederiq.nl.

Enschede, 20 maart - Gezinsopstellingen (1-daagse workshop)

Ingrid Dykstra werkt met gezinnen waar een probleem speelt. Het hele gezin is welkom, ook de allerkleinsten.
Op deze dag werkt ze met familieopstellingen waarbij het hele gezin mee kan doen. Ze zegt altijd: ouders en verzorgers moeten, kinderen mogen! Alle gezinsleden mogen zelf het gezin neerzetten zoals zij dat zien/ervaren en kiezen voor zichzelf een representant. De kinderen mogen daarna gaan spelen.

Ingrid laat zien en voelen hoe belangrijk het is dat alle gezinsleden een eigen plek kunnen innemen en dat de ouders en verzorgers verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen verhaal. Het resultaat is dat het systeem in beweging komt richting een oplossing. Ingrid werkt ter plekke met gezinnen die zich daarvoor hebben opgegeven. Deze gezinnen zijn aanwezig voor de duur van de opstelling.

Degenen die zich opgeven voor de hele dag zijn aanwezig als representant. Deze dag is bedoeld om ouders de gelegenheid te geven een opstelling in een groep te laten begeleiden door Ingrid. Voor de representanten is het een gelegenheid om Ingrid te zien werken. Er is tijd voor enige uitleg; het is geen trainingsdag.

Praktische gegevens

Datum: 20 maart 2021
Aantal: er is plek voor 4 gezinnen en 10 representanten
Kosten: voor gezinnen: Informeer naar de kosten. Deze worden vaak (deels) vergoed in het aanvullende pakket van de ziektekostenverzekering.
Voor representanten: € 70,00, incl. koffie, thee en lunch.
Aanmelden: gezinnen kunnen een email sturen. Ik neem dan telefonisch contact op. Daarna stuur ik een systemische vragenlijst ter voorbereiding op de opstelling Representanten kunnen zich aanmelden via deze link
Locatie: Ontmoeting op de grens, Voortsweg 204 C1, 7523 CK Enschede

Contact

Postadres:
Karolinenstrasse 5a, Hth 2
20357 Hamburg

15 + 15 =

0049 1712695767

info@dykstra-academy.nl